Future Flux Festival Winactie

Ben jij minimaal 16 jaar en heb jij hét idee om Rotterdam op het gebied van creatieve technologie ‘future proof’ te maken? Aarzel dan niet langer en doe mee aan de Rotterdam Make It Happen - Future Flux Festival Winactie!

In samenwerking met Future Flux Festival biedt Rotterdam Make It Happen jongeren in de regio Rotterdam de kans om een droom op het gebied van creatieve technologie uit te laten komen!

Het Future Flux Festival is een festival voor nieuwsgierige mensen en een platform voor nieuwe ontwikkelingen in techniek, kunst en innovatie. Het festival past perfect bij Rotterdam! In onze stad is namelijk ruimte om je ideeën niet alleen te ontwikkelen, maar ook te testen en uit te voeren. De winnaars van de beste ingezonden ideeën krijgen dan ook de kans om met een expert op het gebied van creatieve technologie te praten tijdens een 'meet & greet' op 10 juni in de Onderzeebootloods op het terrein van RDM Rotterdam. Degene die tijdens de meet & greet de expert kan overtuigen van de uitvoerbaarheid van zijn of haar idee, kan een abonnement bij een Makerspace winnen, om het idee ook daadwerkelijk te gaan uitvoeren! RDM Makerspace is dé plek in Rotterdam om je idee waar te maken. De Makerspace is een ruimte waar creatieve makers, zowel proffesioneel als hobbyisten, samen komen om dingen te ontwerpen en te maken.

Over de winactie

Er is een aantal criteria waar het idee aan moet voldoen:

- Het moet een creatieve technologische innovatie zijn die Rotterdam klaar stoomt voor de toekomst;
- Het idee mag nog niet bestaan;
- Het idee moet realistische haalbaar zijn en uitvoerbaar zijn, maar mag nog conceptueel zijn;
- Het idee kan ingezonden worden als een visual, een PowerPoint van één slide of een filmpje van 30 seconden;
- In je visual, powerpoint of filmpje moet je aangeven wat de eerste stap is om van concept naar uitwerking te gaan. Wat zou je bijvoorbeeld nodig hebben of welke technologie zou je willen gebruiken?
- Bestanden groter dan 30MB moeten via WeTransfer gestuurd worden.

Buiten deze criteria mag alles, niets is te gek. Laat de creativiteit de vrije loop. Bekijk deze filmpjes eens voor wat inspiratie: How to Make Hydraulic Powered Robotic Arm from Cardboard & I got a manicure from a robot.

Criteria voor deelname

Aan deze wedstrijd zitten natuurlijk enkele eisen en voorwaarden:

- Deelnemers tot 18 jaar verklaren toestemming van een ouder(s)/voogd te hebben verkregen voor deelname aan de winactie;
- Deelnemers moeten 16 jaar of ouder zijn en ingeschreven zijn bij een onderwijsinstelling;
- Deelnemers mogen één idee inzenden;
- Deelnemers geven toestemming voor het gebruik van de ingezonden idee door Future Flux Festival, Rotterdam Partners en andere partners van het evenement. De video kan gedeeld worden op social media en kan worden opgenomen in de after movie;
- Ideeën kunnen tot en met 4 juni worden ingezonden naar reactie@rotterdampartners.nl onder vermelding van Future Flux Festival Winactie;
- De winnaars worden op woensdag 7 juni persoonlijk op de hoogte gebracht via een email, waarna de winnaars via social media bekend worden gemaakt;
- Winnaars moeten op 10 juni beschikbaar zijn voor de meet & greets tijdens het festival.

Geïnspireerd? Doe mee!

We kunnen niet wachten al jullie creatieve ideeën te ontvangen! Stuur je visual, PowerPoint of filmpje naar reactie@rotterdampartners.nl onder vermelding van Future Flux Festival Winactie. Vergeet niet je naam, leeftijd, telefoonnummer, e-mailadres en onderwijsinstelling te vermelden. Is het bestand dat je wilt sturen groter dan 30MB? Stuur hem dan met alle informatie via WeTransfer.

Rotterdam Make It Happen kan, zonder dit vooraf bekend te maken, deze actievoorwaarden gedurende de actielooptijd aanpassen, dan wel zonder opgave van reden de winactie staken. Eventuele wijzigingen zullen op de internetpagina bekend worden gemaakt.