Capital Tour XXL: op de fiets richting financiering voor je startup!

Circa 100 startups sprongen woensdag 15 maart jl. tijdens de Capital Tour XXL op de fiets richting nieuwe contacten en in potentie zelfs financiering voor hun nieuwe bedrijf of project. Het event, dat deel uitmaakte van de Rotterdamse Capital Week, was georganiseerd door Venture Café en had als doel de wereld van het kapitaal beter inzichtelijk te maken voor startende ondernemers.

Pitchen en contacten leggen

Met een feestelijke openingsceremonie op het Stationsplein, een dans door de betrokken vrijwilligers en een slag op de gong werd de Capital tour XXL afgetrapt en gingen de overwegend jonge ondernemers in groepen van 10 personen op een fietstocht door Rotterdam. De tocht zou hen per groep langs drie financiers voeren, waar men na een korte bedrijfspresentatie door de financier zelf een korte pitch kon geven. De dag werd afgesloten bij Venture Café, waar de startups de kans hadden hun tijdens de fietstocht opgedane contacten verder uit te bouwen tijdens een netwerkborrel.

De Capital Tour XXL was een uitstekend voorbeeld van het sterke en dynamische ondernemersklimaat in Rotterdam en van de manier waarop startups, corporates en financiers elkaar vinden en samenwerken in projecten en programma’s. Rotterdam. Make It Happen.