Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is een van de oudste dierentuinen van Nederland. Gestart in 1857 in een spoortuin in de Rotterdamse binnenstad door de heren van den Berg en van der Valk, en sindsdien uitgebreid en ontwikkeld tot één van de allermooiste dierentuinen in Europa!

Van Afrika tot in Amerika!

Waar in de begindagen alleen een aantal vogelvolières op het terrein te vinden waren, zijn tegenwoordig dieren uit alle werelddelen vertegenwoordigd. Van de Afrikaanse Savanne met Bokito, tot Antarctica, waar ijsberentweeling Sizzel en Todz de boel op stelten zet. Tijdens de sterke groei van de dierentuin is de Rotterdamse sfeer behouden. Typerende gebouwen als de Rivièrahal, ontworpen door de Rotterdamse architect Sybold van Ravesteyn, zijn in ere gehouden.

Stick to your roots

Diergaarde Blijdorp past perfect bij de stad Rotterdam. Beide zijn gericht op groei en houden daarbij hun kernwaarden en roots altijd goed in het oog. We zijn dan ook zo trots als een pauw op de dierentuin waar de Rotterdamse mentaliteit nog steeds voor op staat en die nu ook Merkpartner is van Rotterdam. Make It Happen.

Contact

Diergaarde Blijdorp
W www.diergaardeblijdorp.nl
T 0900 1857

Bezoekadres
Diergaarde Blijdorp
Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam