Interactieve street-art in Rotterdam

Zelf onderdeel zijn van een kunstwerk in de openbare ruimte? Dat kan gewoon in Rotterdam! Onder het motto Rotterdam Make It Happen wordt in de Maasstad een serie interactieve street-art werken geplaatst die behalve een fraai kunstwerk op zich, stuk voor stuk toffe plekken zijn om jezelf op de foto te (laten) zetten en om het resultaat via bijvoorbeeld Instagram of Facebook te delen. En gebruik dan meteen de hashtags #Rotterdam en #MakeItHappen voor een zo groot mogelijk bereik.

Serie van 7 werken

In totaal worden 7 street-art werken op verschillende plekken in Rotterdam gemaakt. De eerste is te vinden op de muur bij Boompjes 123. Dit is een werk door Bart Smeets en toont een schip op een golf. Zorg ervoor dat je de juiste positie inneemt voor je foto, dan lijkt het schip uit de muur te komen! Het tweede Make It Happen street-art werk is te vinden op de hoek Schiedamse Vest en Schilderstraat en is van Daan Botlek. Dit werk bestaat uit een serie figuren die tezamen van de straat tot aan het dak reiken en een keten vormen. Er is een plek open. Vul jij die in? In oktober 2017 werd het derde werk onthuld ion de Delftsestraat. In dit werk van Calvin Sprague kun je plaatsnemen op één van de fietsen. Ga je zelf fietsen, of kies de bagagedrager?

Zichtbaarheid Make It Happen

De serie street-art werken zorgt voor zichtbaarheid van Make It Happen in het Rotterdamse straatbeeld. De interactie van voorbijgangers met de werken en het vervolgens delen van de selfies en andere foto's via social media vergroot de zichtbaarheid online. Kortom: een kunstzinnig invulling van Rotterdam. Make It Happen.