Natuurlijk wonen. Natuurlijk in Rotterdam.

"Als we het ideale huis niet kunnen vinden, bouwen we het toch zelf?". Het duurzame bouwproject Natuurlijk wonen geeft architect Stefan Prins en zijn vriendin Diana alle ingrediënten en vrijheid om hun droom(huis) te verwezenlijken.

Rauw, robuust, gedurfd en creatief. De skyline van Rotterdam is dé handtekening van de stad en het visitekaartje van onze architectonische vernieuwingsdrang. Als woon- en architectuurstad bouwt en investeert Rotterdam in vernieuwende stadsontwikkeling. Van kluswoningen voor €1 tot de duurzame herontwikkeling van het voormalige sportcomplex van Leonidas in de Esch. Natuurlijk wonen biedt Rotterdammers als Stefan en Diana een bijzondere kans.

Maximaal duurzaam
"Een uniek project op meerdere fronten", ervaart Prins. "Je vindt hier de zeldzame combinatie van het stadsgevoel, dichtbij de Maas, met een groen en kleinschalig karakter. Samen met de andere bewoners bouwen we hier een compleet nieuwe, groene wijk. De gemeente faciliteert en ondersteunt. We hebben slechts een aantal kaders meegekregen. Die kaders zijn maximaal duurzaam. We bouwen met duurzame materialen en hebben de uitdaging het energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Bijvoorbeeld door duurzaam te verwarmen en koelen. Ook wordt de wijk autoluw. Buiten die kaders zijn we geheel vrij."

Durven en doen
Vrijheid die de architect met beide handen aangreep. Het stel bouwt op hun kavel een lofty, Scandinavisch buitenhuis. Een open huis met de oriëntatie naar buiten, naar het groen, op 10 minuten fietsen van het centrum. Prins: "Dit kan alleen in Rotterdam. Het experimentele karakter van dit project past bij deze stad. Deze stad durft. De mensen in deze stad durven. We zijn doeners. Die vibe voel je ook heel erg in onze zelfbouwwijk. We bouwen met elkaar aan onze droom. Ik had nooit verwacht dat dit op deze leeftijd al zou kunnen, maar het lijkt toch echt te gaan lukken."

Meer info: www.kavelsleonidasrotterdam.nl en Pak je ruimte - Zelfbouw Rotterdam

Rotterdam. Make it Happen.