Opstarten en accelereren... in Rotterdam!

The big names. Wereldverrijkende innovaties. Het Cambridge Innovation Center geniet een mondiale reputatie met een indrukwekkend track record. Het roemruchte instituut kiest voor Rotterdam als Europees hoofdkwartier om ook ons continent te veroveren. Zo vestigen de start-up(hub)s zich definitief als topsector in onze stad.

Internationale potentie op een internationaal podium. In onze stad lonken er kansen voor vernieuwende ondernemers. Start-ups, hubs, incubators en accelerators; ze rijmen bijna vanzelfsprekend met onze ondernemersgeest. "In Rotterdam moet je zijn", weet ook Arian Oosthoek die met Valory een vliegende start beleefde dankzij accelerator Erasmus Center for Entrepreneurship (ECE). De start-up werd tijdens het FlexInnovatieFonds uitgeroepen tot meest innovatieve bedrijf van Nederland.

Vanuit de schoolbanken…
ECE is één van de hubs die onze stad rijk is. Erasmus Universiteit alumnus Oosthoek en zijn compagnon Dennis Eikelenboom (TU Delft) sloten zich na hun studie bij de accelerator aan. Hun idee werd geboren in de schoolbanken. Oosthoek: "Tijdens mijn studie besefte ik dat wetenschappers en professoren veel kunnen bijdragen aan de wereld erbuiten. Bedrijven moeten continu innoveren en willen hun processen optimaliseren. De daaraan inherente grote vraagstukken vereisen een antwoord waarvoor de meest recente kennis nodig is. Kennis, die nog niet is gepubliceerd. Wetenschappers krijgen bij ons de kans om direct impact te hebben in de praktijk. Wij brengen hen samen in ons online platform."

Containers met kennis...
Bestaat er een mooiere metafoor dan de haven? Oosthoek: "Zie het als twee gesloten containers. Eén met de meest recente kennis en één met vraagstukken die spelen binnen bedrijven. Een bedrijf kan via Valory putten uit de enorme container met kennis. Een wetenschapper vindt uitdaging, inspiratie en erkenning in de container met vraagstukken. Maar de containers vinden elkaar niet vanzelf. Hiervoor is een sterk schip met kranen nodig dat beide containers laadt en begeleidt naar de geplande bestemming. Dit schip heet Valory." Het Get Started-programma van ECE bracht de oprichters van Valory in contact met ervaren ondernemers en kenners die hen op weg hielpen in het ondernemerschap:" Je krijgt een duwtje in de goede richting. Maar daarna is de markt je belangrijkste leerschool. Daarom is het belangrijk dat je je omringt met de juiste mensen."

Hier moet je zijn
Oosthoek ziet Rotterdam als een van de beste plekken om je bedrijf te vestigen." De stad heeft een goed ondernemersklimaat, een handelsmentaliteit en je bent omringd door grote organisaties die openstaan voor vernieuwing. In deze stad komen onderzoek, bedrijfsleven en frisse ideeën samen. Het is ook niet voor niets dat zoveel accelerators en incubators zich in deze omgeving vestigen. Hier moet je zijn."

Meer info: Valory

Rotterdam. Make it Happen.