Rotterdams Philharmonisch Orkest

Als we het hebben over een van Europa’s meest geroemde symfonieorkesten hebben we het natuurlijk over het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ieder jaar geeft het orkest meer dan honderd concerten voor ruim 150.000 luisteraars. Niet alleen in thuisbasis De Doelen klinkt het mooie klankspel van het geroemde orkest, maar ook op vele andere bijzondere locaties en zalen in binnen -en buitenland!

Het temperament van Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RphO) werd in 1918 opgericht en viert komend jaar dus haar honderdste verjaardag! In deze 100 jaar ontwikkelde het orkest zich onder leiding van grootheden als Eduard Flipse, Jean Fournet en Edo de Waart tot een bekend en geroemd symfonieorkest. Tijdens haar ontwikkeling vergat het orkest nooit waar zij vandaan kwamen: ‘’Het Rotterdams Philharmonisch is een modern orkest met sterke wortels in de traditie van de klassieke muziek en het temperament van de thuishaven Rotterdam.’’

Diversiteit

Door de sterke binding die RphO voelt met Rotterdam, past zij als geen ander als Rotterdam Make It Happen merkpartner bij de stad. Ook het experimentele en afwisselende programma van het RphO is een weerspiegeling van onze diverse stad. Voor ieder wat wils. Rotterdam. Make It Happen.

Contact

Rotterdams Philharmonisch Orkest
W www.rotterdamsphilharmonisch.nl
T 010-2171707
E info@rpho.nl

Bezoekadres
Stichting Rotterdams Philharmonisch Orkest
Kruisstraat 2
3012CT Rotterdam